06-06-2020 – Hoensbroek, Grote brand in restaurant

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd omstreeks middernacht een melding gedaan dat bij een restaurant aan de Akerstraat-Noord in Hoensbroek rookontwikkeling zichtbaar was. Hierop werd de TS van kazerne Brunssum samen met de OvD gealarmeerd voor een binnenbrand.

Bij aankomst van de brandweer bleek er lichte rookontwikkeling zichtbaar te zijn welke afkomstig was uit de kelder van het pand, nadat de brandweer op onderzoek was uitgegaan bleek dat de brand in de houten vloer zat en deze snel verder ontwikkelde, hierop werd  besloten om op voorhand op te schalen naar grote brand om voldoende materiaal beschikbaar te hebben voor als de brand zich verder zou gaan ontwikkelen.

Omdat de brand zich verder aan het ontwikkelen was tussen de houten vloer van de kelder en begane grond  werd besloten om de gehele kelder vol te zetten met schuim om zo de brand onder controle te krijgen, tevens werden er op enkele plaatsen hotspots uit de houten vloer gezaagd om de brand verder onder controle te krijgen.

Omstreeks 03:45 werd het sein brandmeester gegeven en werd vervolgens nog tot ver in de ochtend sloopwerkzaamheden verricht om de brand volledig uit te krijgen. Hoe deze brand heeft kunnen ontstaan is nog onbekend, door de brand is er veel schade ontstaan en zal het restaurant langere tijd gesloten zijn.

Melding – Binnenbrand

Nader bericht –  Grote brand

Foto’s & video copyright Brandweer Zuid-Limburg –Disclaimer