02-09-2018 – Stein, Veiligheidsdag Stein groot succes

Op zondag 2 september werd ter gelegenheid van het 80 jarig bestaan van brandweer Stein een veiligheidsdag georganiseerd samen met de overige hulpverleningsinstanties  in en rondom de kazerne aan de Sanderboutslaan in Stein. Om 11.00 uur werd door de kazerne chef van Stein samen met de burgemeester van Stein de officiële opening verricht.

 

Er waren vele verschillende voertuigen te bewonderen waaronder enkele voertuigen van brandweer Chemelot, de crashtender van de Awacs vliegbasis uit Geilenkirchen en diverse andere voertuigen van de brandweer. Verder was het team brandveilig leven van brandweer Zuid-Limburg aanwezig met de belevingscontainer waarin mensen zelf op zoek konden gaan naar zaken deze wat brand kunnen veroorzaken en konden mensen bij de voorlichtingscontainer diverse folders meenemen en informatie inwinnen om een brand te voorkomen.

Op het demonstatieplein werden door de dag enkele demonstraties verzorgd onder meer door de jeugdbrandweer van brandweer Schinnen deze wat een stapel brandende pallets mocht blussen, verder was brandweer Susteren aanwezig om een demonstatie te verzorgen waarbij als gevolg van een aanrijding tussen 2 auto’s 1 slachtoffer bekneld zat en moest  brandweer van Susteren het slachtoffer bevrijden door middel van het dak te verwijderen van het voertuig met het redgereedschap.

 

Als laatste gaf brandweer Chemelot nog een demonstatie hoe te handelen bij een incident met gevaarlijke stoffen waarbij gebruik moest worden gemaakt van de gaspakkendragers om de lekkage aan de lekkende tank op te lossen. Nadat de lekkage opgelost was konden de gaspakkendragers in de ontsmettingscontainer afgespoeld worden door hun collega’s

Verder wilt de organisatie iedereen bedanken deze wat heeft meegeholpen aan deze dag tot een succes te maken.