02-08-2020 – Meerssen, Voetbalkantine verwoest door brand

In de nacht van zaterdag op zondag rond 03:00 werd er nadat er via het beveiligingsbedrijf een melding binnen kwam van een inbraakalarm een brand ontdekt bij de voetbalkantine van SV Meerssen aan de Proost de Beaufortstraat in Meerssen, hierop werd de brandweer van kazerne Meerssen  en de OvD gealarmeerd.

Bij aankomst van de brandweer bleek dat er uitslaande brand woede en werd er door de bevelvoerder opgeschaald naar “middelbrand” waardoor kazerne Maastricht eveneens werd gealarmeerd. Omdat de voetbalkantine op een afgelegen terrein ligt moest de waterwinning vanaf een grote afstand worden opgebouwd.

Nadat de waterwinning was opgebouwd kon worden gestart met het blussen van de brand. Door de brand is onder andere de kantine volledig verwoest door de brand en verder werd ook een kleedlokaal en de ingang van de businessclub beschadigd door de brand.

Omstreeks 05:30 was de brand onder controle en kon worden begonnen met nablussen van de brand, tegen 07:45 was de brand volledig geblust en konden alle voertuigen retour naar hun kazerne.

In de loop van de dag zal de FO van de politie in samenwerking met TBO (team brandonderzoek) een onderzoek uitvoeren om de oorzaak van de brand te achterhalen.

Melding – Binnenbrand

Nader bericht –  Middelbrand

Foto’s & video copyright Brandweer Zuid-Limburg –Disclaimer