02-02-2021 – Puth, Schoorsteenbrand veroorzaakt uitslaande brand

Op dinsdagavond 2 februari omstreeks 18:45 werd er door de bewoner van een woning aan de Onderste Puth in Puth geconstateerd dat er vlammen uit de schoorsteen kwamen en heeft vervolgens 112 gebeld met de melding over een schoorsteenbrand waarna de brandweer gealarmeerd werd.

Tijdens het aanrijden van de eerste voertuigen werd duidelijk aan de hand van meerdere meldingen dat de brand zich verder aan het uitbreiden was en inmiddels ook het dak aan het branden was en werd er al voor aankomst van de brandweer opgeschaald naar code “middelbrand”. Bij aankomst van de brandweer bleek dat de brand zich dermate had uitgebreid dat de bevelvoerder in overleg met de OvD besloten heeft op te schalen naar “grote brand” om voldoende materiaal ter plaatsen te krijgen voor de bestrijding van de brand.

Na een tijdje blussen kon omstreeks 20:45 het sein brand meester worden gegeven. En werd er nog een tijdje nageblust. Door de brand zullen 2 woningen voorlopig niet bewoonbaar zijn er wordt hier tijdelijk een vervangende woning gezocht. Om 23:30 gingen de laatste voertuigen retour naar hun kazernes.

In de koude wintermaanden komen schoorsteenbranden regelmatig voor in Nederland, op de website van brandweer Nederland wordt uitgelegd hoe een schoorsteenbrand voorkomen kan worden, zie hiervoor de volgende website van Brandweer Nederland: https://www.brandweer.nl/brandveiligheid/kachel-en-schoorsteen


Melding – Binnenbrand

Nader bericht –  Grote brand

Foto’s & video copyright Brandweer Zuid-Limburg –Disclaimer