01-08-2021 – Valkenburg, Zeer grote brand verwoest leegstaande panden

In de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 03:15 werd de brandweer gealarmeerd voor een brand in een leegstaand pand aan de Plenkertstraat in Valkenburg, Bij aankomst van de 1e TS was er sprake van een volledige uitslaande brand en werd er direct opgeschaald naar “grote brand”  en vrij snel daarna naar “zeer grote brand” om voldoende voertuigen en personeel te plaatsen te krijgen.

Nadat de waterwinning was opgebouwd kon worden gestart met het blussen van de brand, waarbij de brand vanuit 3 zijdes bestreden werd op te voorkomen dat de brand zich verder zou uitbreiden naar de omliggende panden. Na ongeveer 1 ½ uur blussen kon het sein brandmeester worden gegeven waarna vervolgens nog geruime tijd werd nageblust om de overige brandhaartjes te blussen.  

Omdat de panden door de brand als verloren worden beschouwd en omdat er ook grote kans bestond dat de panden zouden instorten door de instabiliteit werd er besloten om de panden in de loop van de zondag te slopen, hierbij stond de brandweer tevens stand-by op kleine vuurtjes te blussen.

Hoe de brand ontstaan is nog niet duidelijk, maar de politie doet er rekening mee houden dat de brand is aangestoken en zal hier nog proberen een onderzoek in te stellen.


Melding – Binnenbrand

Nader bericht –  Zeer grote brand

Foto’s & video copyright Brandweer Zuid-Limburg –Disclaimer